maanantai 13. lokakuuta 2014

Ensimmäinen päivä Windhoekissa

Maanantaina aloitimme päivän vierailulla Namibian yliopiston kirjastoon. Yliopisto sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta, kampuksella opiskelee 9000 opiskelijaa. Yliopistolla on kampusalueita ympäri maata, niissä on yhteensä noin 10 000 opiskelijaa. Pääkirjasto oli iso hieno rakennus, lukusaleja oli kahdessa kerroksessa, talo oli täynnä nuoria opiskelijoita. 

Iltapäivällä kävimme kahdella mustien asuinalueella. Katutura on noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Alueen synnyn tausta on, että köyhä musta väestö joutui muuttamaan aiemmalta asuinalueeltaan, kun kaupunkia haluttiin laajentaa. Katutura tarkoittaa "paikkaa, jonne emme jää". Siellä on tuhansia aaltopellistä kyhättyjä pieniä taloja. Alueen keskellä on koulu ja sosiaalikeskus, jossa on toiminut pieni kirjasto. Nyt sosiaalikeskuksen ja koulun viereen tulee uusi kirjastorakennus, jossa on monenlaisia tiloja opiskeluun, pienille lapsille, kirjoille ja tietokoneille.

Seuraavaksi vierailimme Greenwell Matongon slummialueella. Suomalainen Kirjastokaista on tehnyt Greenwell Matongon kirjastosta hienon dokumentin "Portti maailmaan". Tapasimme kirjastossa elokuvassa esiintyneet Annan ja Trevianin ja saimme kuulla paljon kirjaston toiminnasta. Meille esiintyi myös kirjaston perustama tyttöjen tanssiryhmä.

Palattuamme hotellille ehdimme käväistä uima-altaalla virkistäytymässä, ennen kuin lähdimme Suomen suurlähetystöön tapaamaan suurlähettiläspariskuntaa.
Ilta päättyi ylen runsaisiin syöminkeihin Kalahari Sands -ravintolassa. Ravintolan yläkerrasta näkyi hienosti kaupungin valot. Vaikutelmia yhdelle päivälle kertyi melkeinpä liikaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti